• Tekststørrelse: a a a
  • Skriv ut

20.02.2013

Hard konkurranse om de beste hodene

Martin Davitian– FMC Technlogies deltar på Karrieredagen for å komme tett på studentene, sier Martin Davitian.

Ingen som var på Karrieredagen 2013 på Høgskolen i Bergen kan være i tvil om at ingeniører er ettertraktede på arbeidsmarkedet.

35 bedrifter og organisasjoner inntok i dag lokalene til ingeniørutdanningen ved Høgskolen i Bergen (HiB).

Det er høgskolestudentene selv som står bak arrangementet KD2013. Arrangøren Næringslivsutvalget er en del av Bergen Teknikersamfund (BTS).

– Vi deltar på Karrieredagen for å komme tett på studentene. Konkurransen om de beste hodene er hard, sier prosjektingeniør Martin Davitian fra FMC Technlogies.

Davitian synes det er gøy å representere FMC Technlogies på Karrieredagen, mindre enn et år etter at han selv var ferdig utdannet ingeniør innen produksjonsteknikk ved HiB.

– Responsen fra studentene er veldig god. De er interessert, og lurer på hvordan de kan få jobb hos oss. Heldigvis kan vi fortelle dem at alle typer ingeniører er av interesse for oss, sier han.

Mari Nyheim og Sverre Holmberg ved Rolls-Royce
Sverre Holmberg og Mari Nyheim forteller at Bergen Engines på Hordvikneset lyser ut stillinger fortløpende.

Lyser ut stillinger fortløpende

FMC Technlogies er hovedsponsor for Karrieredagen 2013, og har fått en svært gunstig plassering rett innenfor døren i Carl Chr. Berners sal. Innover i salen, og utenfor, står bedriftene tett i tett.

Også Mari Nyheim og Sverre Holmberg ved Rolls-Royce setter pris på at studentene viser interesse for virksomheten de representerer.

– Bergen Engines på Hordvikneset er inne i en god vekstperiode, og vi lyser ut stillinger fortløpende. Men det er rift om de beste, og vi er her for å knytte relasjoner og hive oss inn i kampen, sier Mari Nyheim.

Hilde Lægreid Loodtz fra REINERTSEN AS ser også på Karrieredagen som svært nyttig. Hun forteller at REINERTSEN AS stiller med fem gruppeledere eller seksjonsledere på Karrieredagen.

Marit Lorentzen og Hilde Lægreid Loodtz
Marit Lorentzen og Hilde Lægreid Loodtz fra REINERTSEN AS synes det er kjekt å møte ivrige studenter på Karrieredagen.

– Lederne våre synes det er veldig kjekt og motiverende å møte ivrige studenter. Det er på ingen måte et ork for dem å delta her i dag, tvert i mot, forsikrer hun.

– På Karrieredagen blir vi kjent med studentene, og de blir kjent med oss. Vi snakker med dem om muligheter for bacheloroppgaver, sommerjobber og andre stillinger i bedriften vår.

Mange har fått jobb allerede

På standen til BKK treffer vi personalsjef Gunnar W. Ramsdal og elkraftingeniør Jon Christian Jacobsen.

Sistnevnte begynte som trainee i BKK da han var nyutdannet fra HiB for fire år siden. Traineeperioden går over to år og gir fast stilling.

Gunnar W. Ramsdal og Jon Christian Jacobsen
Gunnar W. Ramsdal og Jon Christian Jacobsen står på stand for BKK.

Personalsjef Ramsdal forteller at dette årets traineestillinger allerede er besatt, selv om tiltredelse ikke er før til høsten. Alle de tre nye traineene er avgangsstudenter ved elkraftingeniørutdanningen ved HiB.

– Vår erfaring er at mange av avgangsstudentene har fått jobb allerede. Men vi er også interessert i å komme i kontakt med 1. og 2. årsstudenter angående sommerjobber. Vi ser på sommerjobber som en viktig rekrutteringskilde, og studentene fra HiB er svært interessante for oss i BKK, påpeker Ramsdal.

Fristen for å søke om sommerjobb hos BKK er 1. mars.

Se flere bilder fra Karrieredagen 2013 på høgskolens Facebook-side!

Nina Samnøy

 

Sist endret:  20.02.2013