Hopp til globalmeny Hopp til hovedmeny Hopp til innhold Hopp til søk

EndNote

EndNote er et verktøy for referansehåndtering som du kan bruke til å samle og organisere referansene dine, samt sette inn kildehenvisninger og få formatert korrekte litteraturlister i teksten din. EndNote er derfor et godt verktøy for alle som skriver akademiske tekster, både for studenter som skriver større oppgaver, og ikke minst for forskere som publiserer forskningen sin i tidsskrifter med ulike krav til oppsett av referanser og litteraturlister.

EndNote kommer i to ulike versjoner, EndNote desktop og EndNote online. EndNote desktop må lastes ned og installeres på egen maskin. Programmet har mange muligheter for spesialtilpasninger og anbefales til masterstudenter og forskere. EndNote online er en forenklet, nettbasert versjon av EndNote desktop som kan brukes alene eller sammen med EndNote desktop. Vi anbefaler EndNote online til bachelorstudenter.

Kom i gang Veiledninger til EndNote EndNote online Hente inn referanser fra søkedatabaser Stiltypen HiB-Harvard HiB-Harvard-eksempelsamling Stiltypen HVL-APA 6th Kurs Ofte stilte spørsmål