Hopp til globalmeny Hopp til hovedmeny Hopp til innhold Hopp til søk
Vinnere av Læringsmiljøprisen 2016
F.v.: Sindre Persaud Møller, Ole Kristian Matland, Anders Kjellevoll og Håkon Espeland fra Bunnsolid, og Geir L. Nygård, Bjørn Olav Underdal Hermansen og Truls Lier i MBSF. Foto: Hedvig Myklebust.

Læringsmiljøpris til Bunnsolid og MBSF

Læringsmiljøprisen for 2016 går til to studentforeninger – Mannlige barnehagelærerstudenters forening og Bunnsolid, linjeforeningen for undervannsingeniørutdanningen.

Læringsmiljøprisen ble delt ut av rektor Ole-Gunnar Søgnen under Utdanningskonferansen i går. Prisen skal gå til en gruppe studenter og/eller ansatte som fremmer læringsmiljøet ved Høgskolen i Bergen. Prisvinnerne mottar kr 50 000 som skal brukes til tiltak som fremmer studiekvalitet og læringsmiljøet ved høgskolen.

Her er utdrag fra juryens begrunnelser:

Studentforeningen Bunnsolid

Linjeforeningen til Undervannsteknologi, Bunnsolid, tildeles Læringsmiljøprisen 2016 fordi de skaper et godt faglig og sosialt studentmiljø for alle ved Undervannsteknologi og også for andre studenter ved høgskolen.

Bunnsolid arrangerer både faglige og ikke-faglige arrangementer som skaper forbindelser mot næringslivet og på tvers av trinnene. Eksempler er fagdag, kræsjkurs, bedriftspresentasjoner, spillkveld, julebord og sommerfest. Bunnsolid ser det som viktig å inkludere flest mulig av studentene.

Bunnsolid er gode på å knytte kontakt med næringslivet og gjennomføre relevante fagdager for alle på linjen. På årets fagdag skaffet de gode bedrifter til presentasjon og stand. Med tanke på hvordan oljemarkedet er nå til dags så er det særdeles imponerende! Det viser hvordan Bunnsolid jobber for å tilby medstudenter en innholdsrik og interessant fagdag.

Mannlige barnehagelærerstudenters forening (MBSF)

Mannlige barnehagelærerstudenters forening (MBSF) tildeles Læringsmiljøprisen 2016 fordi de i flere år har jobbet iherdig og målrettet for å ivareta de faglige og sosiale interessene til de mannlige barnehagelærerstudentene ved høgskolen. Foreningen har skapt et miljø der studentene på tvers av klassetrinn møtes og kan nyttiggjøre seg hverandres kompetanse og erfaring.

MBSF har gjennomført fagsamlinger og foredrag med tema om alt fra kartlegging i barnehagen, kurs i akademisk skriving, barn og rus og om oppvekst med psykiske lidelser. Foredragene er arrangert for å tilføre ytterligere perspektiver til pensum, og fordi studentene anser temaene som relevant med tanke på arbeidslivet.

MBSF er en studentorganisasjon som har jobbet seg opp fra 3–4 ildsjeler til en landskjent studentorganisasjon som blir etterspurt ved andre utdanningsinstitusjoner.

Se bilder

Se bilder fra Utdanningskonferansen på HiBs Facebook-side.