Hopp til globalmeny Hopp til hovedmeny Hopp til innhold Hopp til søk

Siste nyheter

Gerontologi er læren om alderdom og aldringsprosesser. I boken med samme navn får vi innblikk i eldre menneskers egne historier. Vi får erfare at det er normalt å bli gammel, og at vi har ulike måter å bli det på.

Frode F. Jacobsen feiret verken jul eller bursdag den dagen, men fikk likevel det han hadde øverst på ønskelista, nemlig penger til et europeisk forskningsnettverk for omsorgstjenester og primærhelsetjenester.

Vil du forske på pleie- og omsorgssektoren, men trenger registerdata? Nå er mange kilder til kommunale fakta innen denne sektoren samlet i en ny rapport. – Registerdata er en gullgruve, sier forsker.

På tampen av året er det flere HiB-prosjekter som har fått forskningsmidler. Vi gratulerer med godt utført søknadsarbeid og med tildeling av millioner.

Eli Eikefjord disputerer tirsdag 13. desember for ph.d.-graden ved Universitetet i Bergen.

Professor Nina Goga er tildelt FoU-prisen ved Høgskolen i Bergen. Ho får prisen for forskinga si som plasserer henne internasjonalt som ein av Nordens og fagfeltets fremste barnebokforskarar.

Høgskolelektor Idar Mestad ved naturfagseksjonen, Avdeling for lærerutdanning, disputerer 4. november om hvordan praktisk arbeid i naturfag kan gi bedre læring for elever i ungdomsskole og i videregående skole.

Åsta Birkeland og Dhayalan Velautapillai har mottatt to millioner hver fra SIU til internasjonalt samarbeid med henholdsvis Kina og India. Volker Stolz har mottatt 1,2 millioner i samarbeid med Brasil.

Onsdag kveld ble det delt ut en rekke priser for studentarbeid ved Avdeling for ingeniør- og økonomifag. Det er lange tradisjoner for dette ved høgskolen, og i år ble prisutdelingen utvidet med enda flere priser.

- Høgskolen i Bergen er den eneste i landet som tilbyr kurset som jeg er interessert i. - Det er grunnen til at jeg valgte å komme hit, forteller den italienske masterstudenten i barnelitteratur, Francesco Ressa.

Masterstudenter på innovasjon og entreprenørskap har blitt utfordret til å komme med nye løsninger for bedrifter og gründere i Bergensregionen. Nylig møtte studentene oppdragsgivere og ekspertmentorer for å presentere resultatene så langt.

Viser 20 av 214 Vis flere