Hopp til globalmeny Hopp til hovedmeny Hopp til innhold Hopp til søk
Fasade mot Kronbar, Høgskolen i Bergen

HiB er ettertraktet av næringslivet

Ingeniørstudenter fra HiB er populære når næringslivet skal rekruttere ingeniører og teknologer viser tall fra ny undersøkelse.

I en ny undersøkelse om kompetanse har Næringslivets hovedorganisasjon (NHO) blant annet spurt næringslivet hvilke utdanningsinstitusjoner de foretrekker når de ansetter. NTNU er klart mest foretrukken med 31 prosent av poengene, men HiB kommer på en god andreplass med 7.1 prosent.

– Dette bekrefter det inntrykket jeg har fra før. Ingeniørfagene i Bergen har et godt omdømme, og Bergen er en god by å studere i, forteller dekan ved Avdeling for ingeniør- og økonomifag, Geir Anton Johansen.

Ikke sammenlignbare

Johansen synes ikke det er rart at NTNU tar store deler av poengsummen i denne omgang. NTNU tilbyr 5årig ingeniørutdanning, mens HiB i hovedsak tilbyr bachelorutdanninger. Dette gjør at studiene er mer sammenlignbart med Høgskolen i Oslo og Akershus og Høgskolen i Sør-Trøndelag. De tre høgskolene kommer på henholdsvis tredje, fjerde og femteplass i undersøkelsen.

Tallene er hentet fra NHOs kompetansebarometer. 5600 bedrifter har svart på den årlige undersøkelsen, som utføres for andre gang i år. Omkring 800 bedrifter oppgir at lærested er viktig når de skal ansette ingeniører.

Vil videreutvikle mastergrader

Avdelingen tilbyr allerede en del mastergrader til sine studenter. Det er også inngått samarbeid med UiB om å tilby sivilingeniørutdanninger i Bergen.

– Gode bachelorstudenter og et godt fagmiljø gjør at vi har alle forutsetninger for å få gode mastergrader ved HiB, sier Johansen.  I dag er det mange gode bachelorstudenter som går til andre institusjoner for å ta mastergrad. Et eksempel på dette er det matematisk- naturvitenskapelige fakultetet ved UiB, hvor 18 % av masterstudentene kommer fra høgskolen.  

– Jeg er svært fornøyd med dette resultatet, det viser at det gode arbeidet ved avdelingen gir uttelling, avslutter Johansen.