Hopp til globalmeny Hopp til hovedmeny Hopp til innhold Hopp til søk

Avdeling for lærarutdanning

Eit breitt fagtilbod

Lærarutdanninga ved HiB er av dei største i landet. Vi utdannar lærarar frå barnehage til vidaregåande skule. I tillegg har vi bachelor i teiknspråk og tolking og bachelor i folkehelsearbeid. Vi har òg vidareutdanningar innan alle våre fagområde, fleire mastergradar og ein doktorgrad i danning og didaktiske praksisar.

Sjå heile saka

Nye opptakskrav

Frå 2016 vert opptakskrava til grunnskulelærarutdanninga endra. Du må no ha minst 35 skulepoeng og eit gjennomsnitt på minst karakteren 3 i norsk og 4 i matematikk.

Sjå heile saka

Folkehelse i klasserommet

Kan du springe stafett og samtidig lære norsk? Ja, meiner Eirik. Han vil skrive masteroppgåve om fysisk aktivitet som metodeval for undervisinga.

Sjå heile saka

Nytt frå avdelinga

Randi Neteland400.jpg

Språkforskere ved HiB, UiB og NLA har startet bloggen Språkprat. Utover høsten kan du lese om alt fra runer og sykehusspråk til østlandsktalende bergensere. Første blogger ut er Randi Neteland.

Lundhaug_377.jpg

Førstelektor Torbjørn Lundhaug på idrettsseksjonen er en av redaktørene av boken Ute! - en antologi med tema friluftsliv. Boken har bidrag fra ti fagmiljøer i Norge.

Mirjam-Kristoffersen2_400x171.jpg

- Eg ønsker å fylle på med kunnskap i eit fag som interesserer meg veldig, seier Mirjam Kristoffersen. Ho har vald å fordjupe seg i faget mat og helse og tar master i fysisk aktivitet og kosthald i eit skulemiljø.

barnehagemaster-400.jpg

Barn lærer aldri så mye og så fort som de første årene av sitt liv. Da er det viktig at de som jobber med barna også har høy kompetanse.

Sjå heile oversikta