Hopp til globalmeny Hopp til hovedmeny Hopp til innhold Hopp til søk

Parkering

Sykkelparkering

Det er parkering til rundt 900 sykler på Kronstad. Anbefalt sykkeltrase fra sentrum er Fjøsangerveien via Fabrikkgaten.

Bilparkering 

Det er dessverre begrenset mulighet for bilparkering både på Kronstad og i Møllendalsveien. I Møllendalsveien kan man parkere mot parkomerteravgift utenfor Møllendalsveien 6.

På Kronstad finnes 20 gjesterparkeringsplasser bak bybanestoppet nord for Kronstadplassen. Gjester kan benytte disse parkeringsplassene i inntil to timer uten parkeringsoblat. Hvis du trenger plassen i mer enn to timer, kan du hente gyldig parkeringsoblat for gjester i Servicesenteret i hovedinngangen. Det er ikke anledning til å bestille gjesteparkeringsplass på forhånd.

I helger, på helligdager og etter kl. 17.00 på ukedager kan høgskolens parkeringsplasser benyttes fritt uten reservasjoner. Merk at dette ikke gjelder HC-plasser og MC-parkeringsplassen på Kronstad, som er forbeholdt MC-kjøretøy.

MC-parkering

MC-kjøretøy må parkeres i oppmerkede felt utenfor høgskolen sine bygg på Kronstad og i Møllendalsveien. På Kronstad finner du merkede MC-plasser ved inngang C.

Motorsykler/mopeder som står ulovlig parkert ved inngangspartiet i Møllendalsveien blir bøtelagt.

HC-plasser

Campus Kronstad har 15 HC-plasser, som kan benyttes kostnadsfritt dersom du har kommunalt HC-kort/parkeringstillatelse. I Møllendalsveien er det tre HC-plasser.

Fast p-plass

Studenter som har behov for fast parkeringsplass, kan søke om å få fast plass mot en egenandel. Det  er satt av 9 p-plasser på Kronstad til studenter med medisinske behov, og 3 plasser i Møllendalsveien. Videre er det 16 plasser på Kronstad til studenter som er avhengige av å bringe barn i barnehage eller i 1. klasse, og 6 slike plasser i Møllendalsveien.

Søknadsfrist for fast parkeringsplass for våren 2017, er 15. november. 

Tildelingen vil gjelde for våren 2017. Ansatte og studenter som har hatt fast plass høsten 2016, må søke på nytt for våren 2017. Prisen for fast plass er kr. 5 000 for ett semester. Fra høsten 2016 er prisen for fast plass for el-biler justert til kr. 5 000 per semester. For kortere tidsrom er egenandel kr. 1 000 per måned.

Når det gjelder kriterier for tildeling av fast plass, viser vi til høgskolen sine retningslinjer for parkering.

Søknadsskjema for fast parkering.

Reis kollektivt

Les om hvordan du kan reise kollektivt til høgskolen.