Hopp til globalmeny Hopp til hovedmeny Hopp til innhold Hopp til søk

Nytt fra Mohnsenteret

Linse samhandlinf 400.jpg

Høgskulen på Vestlandet v/Mohnsenteret og Hordaland Fylkeskommune signerte i vår en ny treårig samarbeidsavtale om «MobiFORSK». Forskningsbasert kunnskap fra Mohnsenteret har vært sentralt i utvikling av prosjektet i Hordaland. Programmet er en videreføring av det tidligere VRI-programmet, og er Forskningsrådets (NFR) satsing på forskning og innovasjon i norske regioner (FORREGION).

undervisning 400.jpg

Mohnsenteret er faglig koordinator for arbeidet med å etablere et doktorgradsprogram innen «Ansvarlig innovasjon og regional utvikling» ved Høgskulen på Vestlandet. Arbeidet med søknaden er i god fremdrift, og antall stipendiater tilknyttet satsingen vokser.

20161218_mohnsenteret_172-2.jpg

Trond Mohn var tilstede da Senter for Nyskaping skiftet navn til Mohnsenteret for innovasjon og regional utvikling.

nettside.jpg

Forskningsrådet lyste i vår prosjektmidler (opptil 1 million pr prosjekt) til masterstudenter som ønsker å realisere ideen sin etter endt studie. Ved HiB bistod Senter for nyskaping studentgruppene som søkte, og vi er klar til å hjelpe nye studentideer.

stig-erik_olav-og-jarle_400.jpg

2016 har så langt vært et meget godt år for senterets publiseringsaktivitet. Medarbeidere har til nå fått antatt eller publisert 17 artikler i internasjonale tidsskrifter med fagfellevurdering. Flere av arbeidene er antatt eller publisert i ledende tidsskrifter, eksempelvis Research Policy, The Geographical Journal, European Urban and Regional Studies og Geoforum.

lygra.png

Interessen for masterprogrammene i "Innovasjon og entreprenørskap" og "Innovasjon og ledelse" vokser. Søkertallene til programmene for har gått opp med henholdsvis 30 og 60 prosent.

Stig-Erik_Olav-og-Jarle_400.jpg

Senter for nyskaping fekk nyleg ein artikkel inn i toppjournalen Research Policy. Publiseringa betyr nasjonal og internasjonal anerkjenning av senteret sitt forskingsmiljø.

bildestudenter172.jpg

I fire uker har 50 sosionomstudenter ved Høgskolen i Bergen jobbet med sosialt entreprenørskap med fokus på flyktninger. På mandag presenterte de ulike gruppene forretningsplanene sine.

Stig-Erik-Jakobsen_400x172.jpg

Bedrifter som opplever nedgangstider er betre rusta dersom dei klarer å løfte blikket og sjå lengre enn sin eigen industri, meiner Stig-Erik Jakobsen ved Senter for nyskaping.

Stig-Erik Jakobsen (t.h) og rektor Ole-Gunnar Søgnen.

Jakobsen er leder for Senter for nyskaping, og juryen begrunner prisen blant annet med hans store ambisjoner for senteret og for innovasjonsarbeidet ved høgskolen.

Viser 20 av 28 Vis flere