Hopp til globalmeny Hopp til hovedmeny Hopp til innhold Hopp til søk

Nytt fra Mohnsenteret

last ned (4).jpg

Masterstudentene Michelle Sæther og Hana Colakovic har sammen med to tidligere medstudenter utviklet en mobilapp som skal motivere elever og studenter både til oppmøte på skolen og til å forbedre læringsmiljøet i klassen.

last ned (3).jpg

I fjor fekk HVL-studentbedrifta Amiroh ein million kroner frå Forskningsrådet for å utvikle ein smart sminkespegel. No har dei fått to bachelorstudentar i automasjon til å skrive oppgåve for verksemda.

Linse samhandlinf 400.jpg

Høgskulen på Vestlandet v/Mohnsenteret og Hordaland Fylkeskommune signerte i vår en ny treårig samarbeidsavtale om «MobiFORSK». Forskningsbasert kunnskap fra Mohnsenteret har vært sentralt i utvikling av prosjektet i Hordaland. Programmet er en videreføring av det tidligere VRI-programmet, og er Forskningsrådets (NFR) satsing på forskning og innovasjon i norske regioner (FORREGION).

undervisning 400.jpg

Mohnsenteret er faglig koordinator for arbeidet med å etablere et doktorgradsprogram innen «Ansvarlig innovasjon og regional utvikling» ved Høgskulen på Vestlandet. Arbeidet med søknaden er i god fremdrift, og antall stipendiater tilknyttet satsingen vokser.

20161218_mohnsenteret_172-2.jpg

Trond Mohn var tilstede da Senter for Nyskaping skiftet navn til Mohnsenteret for innovasjon og regional utvikling.

nettside.jpg

Forskningsrådet lyste i vår prosjektmidler (opptil 1 million pr prosjekt) til masterstudenter som ønsker å realisere ideen sin etter endt studie. Ved HiB bistod Senter for nyskaping studentgruppene som søkte, og vi er klar til å hjelpe nye studentideer.

stig-erik_olav-og-jarle_400.jpg

2016 har så langt vært et meget godt år for senterets publiseringsaktivitet. Medarbeidere har til nå fått antatt eller publisert 17 artikler i internasjonale tidsskrifter med fagfellevurdering. Flere av arbeidene er antatt eller publisert i ledende tidsskrifter, eksempelvis Research Policy, The Geographical Journal, European Urban and Regional Studies og Geoforum.

lygra.png

Interessen for masterprogrammene i "Innovasjon og entreprenørskap" og "Innovasjon og ledelse" vokser. Søkertallene til programmene for har gått opp med henholdsvis 30 og 60 prosent.

Stig-Erik_Olav-og-Jarle_400.jpg

Senter for nyskaping fekk nyleg ein artikkel inn i toppjournalen Research Policy. Publiseringa betyr nasjonal og internasjonal anerkjenning av senteret sitt forskingsmiljø.

bildestudenter172.jpg

I fire uker har 50 sosionomstudenter ved Høgskolen i Bergen jobbet med sosialt entreprenørskap med fokus på flyktninger. På mandag presenterte de ulike gruppene forretningsplanene sine.

Viser 20 av 30 Vis flere