Hopp til globalmeny Hopp til hovedmeny Hopp til innhold Hopp til søk
Professor Frode Thuen
Professor Frode Thuen ved Senter for kunnskapsbasert praksis ved HiB mottar Foreningen 2 Foreldre sin hederspris 2016. Foto: Ingrid Hope

Pris til Frode Thuen

Professor Frode Thuen blir tildelt Foreningen 2 Foreldre sin hederspris 2016. Han får prisen for sitt fremragende arbeid innen familieområdet og hans fokus på viktigheten av å ivareta familiemessige bånd.

Frode Thuen har vært aktiv i media ved å poengtere at hvis barn opprettholder god kontakt med begge sine foreldre er risiko for psykiske problemer mindre sannsynlig. Thuen har også påpekt viktigheten av at begge foreldre benytter seg av sine muligheter til fødselspermisjon for å knytte sterke bånd til barna fra første stund.

Utover sitt arbeid i offentligheten er Foreningen 2 Foreldre kjent med at Thuen også har vist stor velvilje til de menneskene som har kontaktet han for å få råd i sine konkrete problemstillinger, heter det i en pressemelding.

Foreningen 2 Foreldre gir hedersprisen i 2016 til Thuen for hans store engasjement for å belyse at trygge og gode rammer for barn er viktig for at de skal kunne vokse opp til å bli trygge mennesker og få et godt voksenliv. 

Prisen blir overrakt av barne- og likestillingsminister Solveig Horne på Scandic Victoria Hotell i tirsdag kveld. 

F2F er en kjønnnøytral foreldreorganisasjon som har som målsetting å sikre trygge familieforhold for barn som har to hjem. Foreningen jobber for å sikre barnets rett til et familieliv med begge foreldre, selv om mor og far ikke er kjærester lenger.