Hopp til globalmeny Hopp til hovedmeny Hopp til innhold Hopp til søk
bilde_016.jpg

MedieLab FAQ

Her er svar på noen ofte stilte spørsmål.

OfficeMix vs. skjermfremvisning

Q:
Hva er forskjellen mellom en OfficeMix og en skjermfremvisning? Hva bør jeg velge? 

A:
Begge løsningene kan gi et nokså lik resultat (dvs. en kort video), men produksjonsflyten og mulighetene som finnes i etterkant vil være nokså forskjellige. 

Skjermfremvisning er en videosnutt eller miniforelesning. Her vises foreleseren i høyre kant av bildet og fokuset veksler mellom muntlig forklaring og selve presentasjonen. Tavlen som vises bak foreleseren kan brukes til å tegne/skrive på, til å vise lysark eller webinnhold, eller til å demonstrere andre applikasjoner. Seansen blir spilt inn rett på disk, og er klar til avspilling uten etterarbeid. Den ferdige videoen publiseres på eget domene eller videotjenester som YouTube eller lignende.

OfficeMix bygger på mulighetene som finnes i Powerpoint til å spille inn lyd og video for hvert lysbilde. Innspilling i studio styres fra en Windows Surface. Publiseres gjerne på OneDrive.

Forberedelse

Q:
Hva skal jeg gjøre i forkant av en innspilling? Noe jeg bør tenke på?  

A:
En innspillingsseanse for en kort video bør gjennomføres innenfor en tidsramme på 30 minutter. Skal denne type læringsobjekter anvendes hyppig i undervisningen er det viktig at de kan produseres raskt og effektivt. Det forutsetter at man stiller forberedet til innspillingen, slik at fokus i studio i størst mulig grad blir på selve innspillingen. Se huskeliste for flere tips. 

Publisering og deling

Q:
Hvordan bør jeg publisere/dele de ferdige filmene?

A: 
Per dags dato finnes det ingen klare retningslinjer for hvordan elæringsmaterialet skal distribueres. Du står i utgangspunktet fritt til å velge dine egne løsninger. Her er noen forslag:

  • Deling fra Onedrive 
  • Deling fra Youtube
  • Deling fra mix.office.com
  • Deling fra mediasite
  • Deling fra BIBSYS DLR

I tillegg vil vi oppfordre deg til å dele ditt arbeid med dine kollegaer. Delingskultur er viktig for å lære og bli inspirert av hverandre og gir merverdi til læringsobjektene du lager.

Ta gjerne kontakt hvis du har andre spørsmål eller innspill: medielab.hib(at)hvl.no

bilde_001.jpg