Hopp til globalmeny Hopp til hovedmeny Hopp til innhold Hopp til søk
bilde_014.jpg

Medielab studio

I 2016 lanserte Senter for nye medier «Medielab», et konsept som både er en ny tjeneste – fasilitert i Medielab studio – og en kreativ samarbeidsarena som del av høgskolens strategiske e-læringssatsing. Medielab studio er nå implementert som en åpen tjeneste hvor ansatte kan prøve ut ulike løsninger, utvikle egne digitale læringsobjekter eller møtes for rådgiving og dialog om andre multimediale formidlingsformer. De etablerte tjenestene er basert på enkle produksjonskonsepter, der du som fagperson vil utvikle høy grad av mestring og få hjelp til selvhjelp og økt digital kompetanse. Du vil få tilgang til et fullverdig innspillingsstudio med en studiovert som vil fungere som din støttespiller underveis i prosessen.

Tjenester

1. Skjermforelesning

  • Powerpoint: 
    Bruk mulighetene som ligger i PowerPoint til å spille inn lyd og video i kontrollerte omgivelser. Dine presentasjoner vil få helt nye bruksområder! Vi anbefaler vår spesialtilpassede HVL PP-MAL for presentasjoner som skal spilles inn i MedieLab studio.

  • Skjermfremvisning: 
    Spill inn korte videosnutter, skjermfremvisninger eller miniforelesninger der du som foreleser står foran en «tavle» med grafikk, illustrasjoner, tegninger, m.m. Eksempler kan du se på vår YouTube-kanal. Se også eksempler på ePraksis.no, hvor en serie med miniforelesninger og laboratoriefilmer er publisert på eget nettsted.

  • 360 video/VR:
    En 360-graders video kan fungere som en del av læringsressurs, dokumentasjon, praksis-/feltopptak, simulering, lab-øvelse, virtuell vandring, etc. Eksempler og mer om 360/VR her: http://prosjekt.hvl.no/360

2. Lydopptak 

Spill inn korte podkaster eller andre lydinnspillinger som studentene dine kan lytte på. Publisering kan skje i ulike kanaler og plattformer. Her er noen eksempler publisert på SoundCloud.  

3. Fotografering

Få hjelp til fotografering i studio av personer og gjenstander som du ønsker bruke i en læringskontekst. Vi tilbyr også ansatt-fotografering etter avtale.

4. Veiledning / annet samarbeid

Diskuter muligheter, teknologivalg, virkemidler, verktøy eller bruk tjenesten til andre former for samarbeid, kunnskapsdeling og erfaringsutveksling.

Se også eksempler på ulike medieproduksjoner på våre YouTube-kanaler: 

Reserver tid i MedieLab studio (D211) via TimeEdit for alle tjenester

bilde_006.jpg