Hopp til globalmeny Hopp til hovedmeny Hopp til innhold Hopp til søk
bilde_014.jpg

Medielab studio

«Medielab studio» er både et konsept og en innspillingstjeneste, fasilitert i Medielabs studio på campus Kronstad. Dette er en kreativ møteplass og samarbeidsarena hvor ansatte kan utvikle egne digitale læringsobjekter eller møtes for rådgiving, erfaringsutveksling og teknisk bistand til ulike multimediale formidlingsformer. Tjenesten er basert på standardiserte produksjonsprosesser, hvor du som fagperson vil utvikle høy grad av egenmestring, få hjelp-til-selvhjelp og økt digital kompetanse. Du får tilgang til et fullverdig innspillingsstudio med en studiovert som vil fungere som din støttespiller underveis i prosessen.

Tjenester

1. Skjermforelesning

  • Powerpoint: 
    Bruk mulighetene som ligger i PowerPoint til å spille inn lyd og video i kontrollerte omgivelser. Dine presentasjoner vil få helt nye bruksområder! Vi anbefaler vår spesialtilpassede HVL PP-MAL for presentasjoner som skal spilles inn i MedieLab studio.

  • Skjermfremvisning: 
    Spill inn korte videosnutter, skjermfremvisninger eller miniforelesninger der du som foreleser står foran en «tavle» med grafikk, illustrasjoner, tegninger, m.m. Eksempler kan du se på vår YouTube-kanal. Se også ePraksis.no, hvor en serie med miniforelesninger og laboratoriefilmer er publisert på eget nettsted.

  • 360 video/VR:
    En 360-graders video kan fungere som en del av læringsressurs, dokumentasjon, praksis-/feltopptak, simulering, lab-øvelse, virtuell vandring, podkast etc. Eksempler og mer om 360/VR her: http://prosjekt.hvl.no/360

2. Lydopptak 

Spill inn korte podkaster eller andre lydinnspillinger som studentene dine kan lytte på. Publisering kan skje i ulike kanaler og plattformer. Her er noen eksempler publisert på SoundCloud.  

3. Fotografering

Få hjelp til fotografering i studio av personer og gjenstander som du ønsker bruke i en læringskontekst. Vi tilbyr også ansatt-fotografering for enkeltpersoner og grupper.

4. Veiledning / annet samarbeid

Diskuter muligheter, teknologivalg, virkemidler, verktøy eller bruk tjenesten til andre former for samarbeid, kunnskapsdeling og erfaringsutveksling. Du kan også få tilgang til digitalt tegnebrett, få utført illustrasjoner, foto- og videoredigering, manusutvikling, animasjonsfilmer etc.

Se også eksempler på ulike medieproduksjoner på våre YouTube-kanaler: 

Reserver tid i MedieLab studio (D211) via TimeEdit for alle tjenester

bilde_006.jpg