Hopp til globalmeny Hopp til hovedmeny Hopp til innhold Hopp til søk
bilde_001.jpg

MedieLab

I 2016 lanserte Senter for nye medier «MedieLab», et konsept som både er en ny tjeneste – fasilitert i MedieLab studio – og en kreativ samarbeidsarena som del av høgskolens strategiske elæringssatsing. MedieLab er en åpen tjeneste hvor ansatte kan prøve ut ulike løsninger, utvikle egne digitale læringsobjekter eller møtes for rådgiving og dialog om andre multimediale utfordringer vi kan samarbeid om løsninger på. De etablerte tjenestene er basert på enkle produksjonskonsepter, der du som fagperson vil utvikle høy grad av mestring og få hjelp til selvhjelp og økt digital kompetanse. Du vil få tilgang til et fullverdig innspillingsstudio med en studiovert som vil fungere som din støttespiller underveis i prosessen.

Tjenester

1. Videoinnspilling

  • OfficeMix
    Bruk mulighetene som ligger i PowerPoint til å spille inn lyd og video i kontrollerte omgivelser. Dine presentasjoner vil få helt nye bruksområder!  

  • Skjermfremvisning: 
    Spill inn korte videosnutter, skjermfremvisninger eller miniforelesninger der du som foreleser står foran en «tavle» med grafikk, illustrasjoner, tegninger, m.m. Eksempler kan du se på vår YouTube-kanal. Se også eksempler på ePraksis.no, hvor det er produsert en serie med miniforelesninger publisert på eget nettsted.

  • 360-graders video:
    Produser en 360-graders video som del av læringsressurs eller til dokumentasjon, praksis-/feltopptak, simulering, lab-øvelser, etc. Eksempel: 360 befaring på Haraldsplass, AIØ Byggfag.

2. Lydinnspilling 

Spill inn korte podkaster og andre lydinnspillinger som studentene dine kan lytte på. Publisering kan skje i ulike kanaler og plattformer. Her er noen eksempler publisert på SoundCloud.  

3. Fotografering

Få hjelp til fotografering i studio av personer og gjenstander som du ønsker bruke i en læringskontekst. Vi tilbyr også ansatt-fotografering etter avtale.

4. Veiledning / annet samarbeid

Diskuter muligheter, bruk av virkemidler, få tips om verktøy eller bruk tjenesten til andre former for samarbeid, kunnskapsdeling og erfaringsutveksling.

Se også egen YouTube-kanal for eksempler på ulike medieproduksjoner: 

Reserver tid i MedieLab studio (D207) via TimeEdit for alle tjenester

bilde_006.jpg