Hopp til globalmeny Hopp til hovedmeny Hopp til innhold Hopp til søk
nettmøte fusjon5.jpg

Senterets studiofasiliteter på Kronstad

På Kronstad har Senter for nye medier fått et nytt og større studio med ny utrustning. Studio, kontrollrom samt fibertilknytning til andre lokasjoner på Kronstad er utformet slik at vi har stor fleksibilitet og effektivitet i forhold til de ulike typene produksjoner som senteret utfører.

Studioet er på 54 kvm og har horisonter i hvitt, sort og greenscreen. Videre har det en trekameraløsning med både fjernstyrt dome-kamera og kamera for manuell betjening. Ny lysrigg er også på plass med kvalitetslamper fra Kinoflo og Dedolight.

Studioet vil som standard være rigget for opptak av miniforelesninger, lydopptak og fotografering. Størrelsen på studioet muliggjør også andre produksjoner som debattprogrammer m.m.

Kontrollrommet er rigget for å kunne avvikle større produksjoner. Her er arbeidsplasser for lyd, lys, grafikk, TOM og bildemix. Hjertet er en Newtec Tricaster 860 som tar seg av bildemix, grafikk, keying og strømming. Den kan også brukes til lydkontroll og kameraremote ved enklere produksjoner slik at en operatør kan produsere f.eks miniforelesninger alene.

Senteret har fibertilknytning til kultursalen Mimes brønn med plass til 360 publikummere, samt to store auditorier. Ved hjelp av et BluBel fiberinterface kan vi ta med kamera til disse lokasjonene og gjennomføre en flerkameraproduksjon enten for videoopptak eller sanntids strømming via kontrollrommet på senteret.

Nettmote fusjon2.jpg