Hopp til globalmeny Hopp til hovedmeny Hopp til innhold Hopp til søk

Siste nyheter

Rektor ved Høgskolen i Bergen og dekan ved Avdeling for ingeniør- og økonomifag er blant dei elleve søkarane til stillinga som rektor ved Høgskulen på Vestlandet.

Kongen i statsråd har i dag bestemt at Høgskulen i Sogn og Fjordane, Høgskolen i Bergen og Høgskolen Stord/Haugesund frå 1. januar 2017 blir slått saman til ein høgskule – Høgskulen på Vestlandet.

Høgskolen i Bergen kjøper 100 000 aksjer i Greenstat AS. Selskapet går inn for å bli en pådriver for bærekraftig energi og teknologi.

På et informasjonsmøte fredag redegjorde rektor Ole-Gunnar Søgnen og konstituert høgskoledirektør Sonja Dyrkorn for utfallet av styremøtene ved HiB, HSH og HiSF torsdag.

7 dager, 12 syklister og 156 blodprøver. Et nytt forskningsprosjekt skal finne ut hvor lang tid kroppen bruker på å restituere seg etter ulik trening.

En dame går rundt i Foajéhagen med hodetelefoner på. Inne står to menn og prøver å skjule at de observerer henne. Hva holder de på med?

Kva skal til for at du og eg tar i bruk teknologi som kan hjelpe oss? Forskarar på høgskulen skal no finne ut kva som skal til for at menneske og teknologi fungerer saman.

Høgskolen blir medeier i Bergen Teknologioverføring AS, sammen med Siva, Universitetet i Bergen, Helse Bergen og Havforskningsinstituttet.

UTFORSK-prosjektet har fått 800 000 kroner fra Senter for internasjonalisering av utdanning (SiU) til barnehageforskning med Kina.

Då førsteamanuensis Jeanne Helene Boge skulle kartlegge alle kommunale sjukeheimar i Bergen inviterte ho studentane inn i arbeidet. Dermed fekk sjukepleiarstudentane praktisk erfaring med forsking.

Forfatter Amal Aden går utradisjonelle veier for å hjelpe flyktninger som kommer til Norge. Under konferansen «Fri tid for alle» oppfordret hun alle som jobber med frivillighet og integrering til å tenke utenfor boksen.

Nøyaktig to år etter at prototypen på dataspillet SIM Subsea ble vist frem for skoler og andre involverte, ble den ferdige pilotversjonen presentert på Kronstad sist torsdag.

Då HiB starta samarbeidet med Ahfad kvinneuniversitet i Sudan i 2006, fantes det inga fysioterapeututdanning i landet. Etter 9 års innsats trekkjer høgskolen seg tilbake og ei ny utdanning står på eigne bein.

Viser 20 av 29 Vis flere