• Tekststørrelse: a a a
  • Skriv ut

Turku University of Applied Sciences

Studiestedet

Turku University of Applied Science (TUAS) har ca. 9500 studenter og 700 ansatte. Det tilbys 37 bachelorgrader og 11 mastergrader innen ulike fagområder. TUAS er et av de mest attraktive universitetene i Finland både for nasjonale og internasjonale studenter. TUAS er Finlands nest største universitet, plassert i havnebyen Turku/Åbo. TUAS har en bred kontakt med alle viktige samfunnssektorer i regionen.

TUAS har også fokus på internasjonalt samarbeid og på å være en attraktiv institusjon for utenlandske lærere, forskere og studenter, noe som igjen fører til økt kvalitet. TUAS er medlem av Coimbra Group, et nettverk av prestisjetunge universiteter i Europa.

TUAS ble verdens første finskspråklige universitet i 1920 og i dag har det seks fakulteter og er spesielt faglig sterkt innenfor feltene bioteknologi, teknikk, kommunikasjon og informasjonsteknologi, samfunnsvitenskap, kultur og integreringsstudier og baltiske områdestudier. Hvert år uteksaminerer TUAS ca. 1500 studenter. TUAS har campuser i Turku, Kaarina, Parainen, Raisio, Salo, Mynämäki, Loimaa and Uusikaupunki. Studentunionen (TUO) ved TUAS organiserer forskjellige typer aktiviteter og dere får også tilgang til svømmehall og trenningssenter ved Ruiskatu.

Turku (svensk: Åbo) i Finland ligger ca. 160 km. vest for Helsingfors. Det er Finlands eldste by og ble grunnlagt tidlig på 1200-tallet. Det bor ca. 175 000 innbyggere i Turku, blant dem er ca. 40 000 studenter som studerer på en av de syv utdanningsinstitusjonene. Turku er en tospråklig kommune med finsk som majoritetsspråk (88 %) og svensk som minoritetsspråk (5 %).

Turku er en spesielt livlig by om sommeren. Da samles ofte folk seg rundt bredden av elven Aurajoki (Aura) og det er populært å padle på Aurajoki. Det er også populært å sykle i skjærgården, å seile og å gå på skøyter om vinteren. Det sentrale torget i Kauppatori er et knutepunkt for aktiviteten i Turku og spiller en viktig rolle for den lokal turismen og sosialt samvær generelt. Den naturskjønne øya Runsala (Ruissalo), som ligger 9 kilometer vest for byens sentrum er også verdt et besøk.

Studietilbudet

Dere kan reise på utveksling fra midten av mars til midten av juni i 6. semester og ta hovedprosjekt på Turku University of Applied Sciences.

Språk

Ordinært undervisningsspråk er finsk. TUAS tilbyr i tillegg en rekke kurs og programmer på engelsk for utvekslingsstudenter. Senter for språk ved TUAS (The University of Turku Language) koordinerer språkkurs i grunnleggende finsk for utenlandske studenter.

Studieavgift

Erasmus-studenter betaler ingen skolepenger ved denne institusjonen, tvert imot vil du få et Erasmus-stipend på toppen av støtten fra Lånekassen.

Bolig

TUAS har boliggaranti for utvekslingsstudenter og samarbeider med ”The Student Village Foundation" (Turun Ylioppilaskyläsäätiö, TYS), som er ansvarlig for tildeling av boliger. TYS har 4677 studentboliger hvorav de fleste ligger i Turku.

Studentboligene er møblert og har god standard. Alle har eget rom, og man deler kjøkken, bad og stue. Leilighetene er møblerte og har kjøkkenutstyr. Prisene ligger fra €198 til €254 (per måned i 2010). Internett, strøm, og vann er inkludert i prisen.

Mer informasjon

For mer informasjon om studietilbudet, kontakt faglig kontaktperson på ditt institutt eller seksjon. For praktisk informasjon om utveksling, kontakt internasjonalt kontor.