Hopp til globalmeny Hopp til hovedmeny Hopp til innhold Hopp til søk
Instagram-bilder fra @hogskolenibergen
#hibstart #hibfolk #hibhibhurra

Studiestart

Velkommen til studiestart ved Høgskolen i Bergen!

Registrer deg som student hos oss

I slutten av juli får du en sms med en pinkode som gir deg tilgang til Studentweb og mulighet til å lage passord til HiB sine nettjenester. Hvis du har søkt studieplass via Samordna opptak, må du også passe på å bekrefte utdanningsplanen din på Studentweb før 8. august. Dette er den endelige bekreftelsen på at du skal studere hos oss, og du mister studieplassen hvis du ikke gjør dette. (Har du fått tilbud om studieplass etter hovedopptaket eller søkt et lokalt opptak hos oss, vil du få oppgitt en egen frist.)

Hvert semester må du betale semesteravgift til Studentsamskipnaden i Bergen (SiB). Du finner mer informasjon om semesterregistrering og semesteravgift i vår huskeliste for nye studenter.

Oppmøte og timeplan

Ved Høgskolen i Bergen er det en tradisjon at åpningen av studieåret markeres med et storstilt arrangement for nye studenter. Denne offisielle åpningen av studieåret 2016/2017 fant sted på Campus Kronstad mandag 15. august kl 10.30. Samme dag var det også oppstartsmøter for bachelorprogrammene, samt oppstart av fadderuken

Til fullstendig liste over oppstartsmøter.

Undervisningen starter opp torsdag 18. august. Informasjon om oppmøtested for undervisning finner du i timeplanen. Her vil du også finne detaljert informasjon om rom- og timeplaner for din utdanning gjennom semesteret. Detaljerte undervisningsplaner publiseres også ofte på itslearning. Mange av utdanningene har obligatoriske aktiviteter, mens andre deler av undervisningen ikke har pliktig oppmøte.

Vi står klar til å hjelpe deg

Studenttorget hjelper deg med alle typer studierelaterte spørsmål og gir deg informasjon og veiledning om for eksempel opptak, utdanningsplan, tilrettelegging, praksis, permisjon, utveksling og eksamen. Du kan komme innom, eller du kan bestille tid for individuell veiledning.

Du kan også henvende deg til Servicesenteret for hjelp. Servicesenteret kan hjelpe deg med praktiske gjøremål, som bl.a. studentkort, bokskap og innlevering av søknader. Servicesenteret kan også hjelpe deg med tilkobling til det trådløse nettverket på høgskolen. I tillegg har vi Orakeltjenesten, som både kan hjelpe deg med dette og med andre IT-spørsmål.

Sist, men ikke minst, finner du informasjon om det meste du lurer på som ny student på våre nettsider for studenter.

#hibstart #hibfolk #hibhibhurra