Hopp til globalmeny Hopp til hovedmeny Hopp til innhold Hopp til søk

Kommunikasjonssystemer

Bachelor i ingeniørfag

Tar du det som en selvfølge at du kan snakke i mobiltelefon på bussen eller tvitre på hyttetur? Hva er egentlig trådløst nett, hva er bredbånd og hva er streaming?

Kommunikasjonsingeniøren mestrer de teknologiske utfordringene knyttet til kommunikasjonsnettverk, sensornettverk, datainnsamling, telekommunikasjon, nye mobile tjenester og generell datateknologi.

En kommunikasjonsingeniør planlegger, konstruerer og vedlikeholder avanserte systemer som støtter informasjonsutveksling, monitorering, dataoverføringer og kringkasting. Slike systemer brukes i bransjer så som telekom, IT, oljeindustri og media.

Hvor får du jobb?

Som ferdigutdannet kommunikasjonsingeniør vil du ha uante karrieremuligheter. Kommunikasjon er et område i vekst. Bedrifter innen alt fra oljeindustri, smarte hjem, mobilnett, miljøovervåking og helse/omsorg har bruk for deg som nyutdannet kommunikasjonsingeniør.

Kommunikasjonsstudiet er fremtidsrettet og har de siste ti årene utdannet en rekke kandidater som har fått spennende og relevante jobber i Statoil, Telenor, Siemens, TV2, ABB, Atea, Ceragon, osv.

Utdanningen

Kommunikasjonsingeniørstudiet fokuserer på grunnleggende prinsipper innenfor datanettverk og telekommunikasjon. Denne bachelorutdanningen gir deg gode muligheter i næringslivet og en solid basis for master-/PhD-studier innenfor kommunikasjon og relaterte emner.

Studiet dekker sentrale områder innen nettverksteknologi, informasjonssystemer, digital kommunikasjon og datasikkerhet. Fagplanen omfatter også elementer fra Cisco Networking Academy og gir grunnlag for sertifisering som Cisco Network Associate (CCNA) og Cisco Network Professional (CCNP). Grunnlagsfag i studiet er datateknikk, elektronikk, matematikk, transmisjonsteknikk og systemutvikling.

Studiet er et godt utgangspunkt for videre mastergradsstudier både i Norge og i utlandet. Instituttet for elektrofag har etablert et MSc-program innen fagområdet kommunikasjon, hvor flere av våre studenter har valgt å fortsette. Eksempler på andre relevante mastergradsstudier i Norge er 'MSc in Telematics' ved NTNU og 'Informatics: Programming and Networks' ved UiO.

Hvordan lærer du?

Høgskolens moderne kommunikasjonslaboratorium er utgangspunktet for teoretisk og praktisk tilegnelse av kompetanse og kunnskap. Arbeidsformer som blir vektlagt er forelesninger, praktisk prosjektarbeid og oppgaveløsing.

Den avsluttende bacheloroppgaven blir vanligvis utført i grupper på 2-4 personer. Oppgaven utføres ofte i samarbeid med næringslivet og er en realistisk ingeniøroppgave.

Utveksling

Utdanningen samarbeider med utdanningsinstitusjoner, blant annet i New Zealand, USA, Danmark og Spania. Det kan legges spesielt til rette for å ta bacheloroppgaven i utlandet.

Hvor kan jeg reise?

 
  • 3
    Omfang: 3 år 180 studiepoeng
  • Heltid
  • Søknadsfrist: 15. april

Mer informasjon i studieplanen

Opptakskrav

Tilleggskrav

Matematikk R1 + R2 og Fysikk 1
Bestått forkurs oppfyller kvalifikasjonskravene.
Bestått teknisk fagskole fra tidligere strukturer oppfyller kvalifikasjonskravene. Søkere med bestått teknisk fagskole etter lov om fagskoler av 2003 må ta matematikk R1+R2 og Fysikk 1 i tillegg.

Kontaktinformasjon

For spørsmål om opptak, søknader, osv.:

Opptakskontoret
Telefon: 55 58 75 04,
E-post: opptak@hib.no

For spørsmål om studiet:

Studiekoordinator Adis Hodzic
Telefon: 55 58 79 78
E-post: Adis.Hodzic@hib.no

Instituttleder Per Thorvaldsen
Telefon: 55 58 76 87
E-post: Per.Eilif.Thorvaldsen@hib.no

Finn flere studietilbud