Hopp til globalmeny Hopp til hovedmeny Hopp til innhold Hopp til søk

Allmenn maskinteknikk

Bachelor i ingeniørfag

Tannhjulene i en girkasse og gassturbinen i en jetmotor er bare to av veldig mange maskiner som bokstavlig talt får samfunnet til å gå rundt.

Maskiningeniøren blir gjerne omtalt som den "klassiske ingeniøren". Mulighetene er mange for den allsidige maskiningeniøren. Det sies om ingeniører med maskinteknisk fagkrets at de er som poteten, de kan brukes til alt.

Hvor får du jobb?

Velger du en utdanning som maskiningeniør, får du en generell ingeniørutdanning som gjør at du kan få jobb innenfor en rekke fagfelt. Du kan arbeide blant annet med konstruksjon, prosjektering, drift og vedlikehold.

For maskiningeniøren er det gode jobber blant annet i industrien, oljerelatert virksomhet, offentlig virksomhet, privat konsulentvirksomhet og salgsservice.

Utdanningen

I studieprogrammet Allmenn maskinteknikk lærer du om de grunnleggende maskinfagene, som mekanikk, maskindeler, teknisk varmelære, konstruksjonsteknikk, termisk energiproduksjon (motorer) og oljehydraulikk.

Utdanningen er bygget opp i nært samarbeid med industrien i regionen. Vestlandet er den mest industritunge regionen i Norge, med et kontinuerlig behov for dyktige ingeniører.

Hvordan lærer du?

Som student får du ta i bruk ulike dataverktøy til beregning, tegning og styring av maskiner og prosesser.

Arbeids- og undervisningsformene varierer noe fra fag til fag. Det er forelesninger, gruppearbeid, pratisk arbeid i laboratorier, og i tillegg selvstudium. Ved gruppearbeid og laboratoriearbeid er det krav til tilstedeværelse. Noen fag har skriftlig eksamen, mens andre fag kan ha mappevurdering eller muntlig eksamen.

Utveksling

Utdanningen legger til rette for at du kan ta et semester ved et universitet eller en høgskole i utlandet, dersom du ønsker det. Du kan blant annet reise på utveksling til institusjoner i Danmark, Storbritannia, Spania, USA og Canada.

Hvor kan jeg reise?

 
  • 3
    Omfang: 3 år 180 studiepoeng
  • Heltid
  • Søknadsfrist: 15. april

Mer informasjon i studieplanen

Opptakskrav

Tilleggskrav

Matematikk R1 + R2 og Fysikk 1
Bestått forkurs oppfyller kvalifikasjonskravene.
Bestått teknisk fagskole fra tidligere strukturer oppfyller kvalifikasjonskravene. Søkere med bestått teknisk fagskole etter lov om fagskoler av 2003 må ta matematikk R1+R2 og Fysikk 1 i tillegg.

Kontaktinformasjon

For spørsmål om opptak, søknader, osv.:

Opptakskontoret
Telefon: 55 58 75 04
E-post: opptak@hib.no

For spørsmål om studiet:

Studiekoordinator Hassan Momeni
Telefon: 55 58 76 56
E-post: Hassan.Momeni@hib.no

Instituttleder Nils-Ottar Antonsen
Telefon: 55 58 75 75
E-post: Nils-Ottar.Antonsen@hib.no

Finn flere studietilbud