• Tekststørrelse: a a a
  • Skriv ut

Om nettsidene

Mens student.hib.no er en kommunikasjonskanal mellom administrasjonen og våre studenter, retter www.hib.no seg mot eksterne målgrupper. Se nettstedskartet for en oversikt over innholdet.

Tjenester

Noen av tjenestene tilknyttet våre nettsider:

I tillegg benytter Høgskolen ulike eksterne tjenester som HiB Alumnus, StudentWeb og It's learning.

Utskrift

Har du en nyere nettleser, vil sidene automatisk bli tilpasset ved utskrift. Du kan starte utskrift enten ved å bruke nettleserens utskriftskontroller eller ved å klikke på den lille skriveren (Skriv ut) oppe til høyre på sidene.

Feeds/nyhetsstrømmer

I tillegg til nyhetsbrevet tilbyr vi diverse RSS-feeds som gjør at du kan abonnere på informasjon fra Høgskolen i Bergen, se vår veiledningsside for mer informasjon.

Personvern

Ingen av tjenestene tilknyttet våre nettsider krever at man oppgir sensitiv informasjon, men enkelte tjenester på nettsidene ber om navn, e-postadresse og andre opplysninger. Slike opplysninger brukes kun til det aktuelle formålet, og vil ikke bli levert videre eller brukt i andre sammenhenger.

Navn og epost-adresser kan bli publisert på nettsidene når du bruker tjenester som for eksempel debattforum og oppslagstavle. Navn kan også bli publisert (i deltakerliste) når du melder deg på konferanser.

For de eksterne tjenestene gjelder egen informasjon om personvern og vilkår for bruk, dette er beskrevet i tilknytning til den aktuelle tjenesten.

Dokumentformater

Nedlastbare dokumenter med statisk informasjon foreligger i PDF-format. For redigerbare dokumenter (skjemaer) tilbyr vi det åpne dokumentformatet ODT i tillegg til DOC (MS Word). Mer om dokumentformater på våre nettsider.

Teknologi

Høgskolen i Bergens nettsider består i hovedsak av statiske HTML-filer, redigert i Adobe Dreamweaver og Macromedia Contribute. Det benyttes i tillegg egenutviklede løsninger for publisering laget med Access-databaser og ASP (VBScript).

Standarder

Høgskolens nettsider skal fungere i alle nyere nettlesere. Vi tilstreber å følge disse standardene:

XHTML 1.0! CSS W3C-WAI Web Content Accessibility Guidelines 1.0 Level A

Hvis du finner sider som avviker fra disse standardene, eller har andre problemer, vær vennlig å ta kontakt med webmaster.

Se også informasjon om tilgjengelighet på våre nettsider.

Kvalitet

Nettsidene er flere ganger rangert høyt i norge.no/Direktoratet for forvaltning og IKT (Difi) sine kvalitetsvurderinger av offentlige nettsteder. Vurderingene omfatter kategoriene tilgjengelighet for alle, brukertilpasning og nyttig innhold. I 2008 ble hib.no kåret til årets statlige nettsted av Difi.

Nye versjoner av sidene

Sist endret: 05.04.2013